Sveikas maistas pusryčiams – įvairios košės!

2016 gegužės 30
Sveikas maistas pusryčiams – įvairios košės!

Pusryčiai – pagrindinis mūsų dienos energijos šaltinis. Rekomenduojama, kad didžiausią pusryčių dalį sudarytų angliavandenių turintis maistas. Kaip visi puikiai žinome, grūdai ir grūdinės kilmės produktai – svarbiausia mūsų dienos maisto raciono dalis. Geriausias sveiko maisto pasirinkimas pusryčiams – košės. Atsižvelgiant į maistinę vertę, grikių ir avižų košės – vienos tinkamiausių ir vertingiausių pusryčiams. Grikių košė turtingesnė baltymais, praturtinta vitaminais bei mineralais, tokiais kaip: B2, PP, E, daug kalcio, fosforo, jodo, B grupės vitaminų. Avižos turi daugiau angliavandenių ir skaidulinių medžiagų, gausybę vitaminų (A, C, D, E, K, B grupės) ir mikroelementų. Rekomenduojame, kuo daugiau grūdinių produktų įtraukti į savo mitybos racioną, košės – itin sveikas maistas, puikiai tinkantis dienos pradžiai!

Jūsų komentarai