Mikroelementai

Mikroelementai yra tai, ką paprastai vadiname mineralais bei vitaminais, jie žmogaus organizmui reikalingi nedideliais kiekiais, tačiau yra labai svarbūs fermentų, hormonų gamyboje, bei kituose esminiuose procesuose, kurie užtikrina normalų žmogaus augimą bei vystymąsį. Esant jų trūkumui, gali atsirasti įvairių sveikatos sutrikimų. Mikroelementai yra gyvybiškai svarbūs Jūsų organizmui, pavyzdžiui natris –...

Read More
Mikroelementai

Kalorijos ir maistinės medžiagos

Sotumas – jausmas, kuris nurodo žmogui, jog jis suvalgė pakankamą kiekį maisto, skrandyje esantys receptoriai hormoniniais bei neurologiniais signalais siunčia šią informaciją į žmogaus smegenis. Sotumo jausmo atsiradimui įtakos turi ir kiti veiksniai, tokie kaip maisto kokybė, maistinė vertė, valgymo greitis. Paprastai žmogus pasijunta sočiu – 20min laikotarpyje nuo valgymo...

Read More
Kalorijos ir maistinės medžiagos

Makroelementai

Tam, kad palaikytų gerą sveikatą – žmogus turi gauti daugybę įvairių mineralų, kurie išskiriami į mikroelementus ir makroelementus. Mikroelementų žmogui reikia nedaug, tuo tarpu makroelementai –neorganiniai elementai, kurių žmogus turi gauti dideliais kiekiais, tai – nepakeičiamas sveikatos šaltinis. Mokslininkų teigimu svarbiausi makroelementai yra: kalcis, magnis, kalis, geležis ir fosforas. Bendrai...

Read More
Makroelementai

Avokadų nauda organizmui

Avokadas – vienas vertingiausių vaisių, turintis daug sveikatai naudingų maistinių medžiagų. Dauguma vengia įtraukti avokadus į savo mitybos racioną, dėl nemažo jo kaloringumo (100 g –  160 kcal), tačiau – svarbu žinoti jog avokadų sudėtyje esantys mononesotieji riebalai – (100 g – 15 g) būtini žmogaus organizmui, dėl omega –...

Read More
Avokadų nauda organizmui

Net ir sveikas maistas nepadės sulieknėti, jei negeriate vandens!

Sveikas maistas, fizinis aktyvumas – neatsiejama sveiko žmogaus kasdienybės dalis, tačiau koks komponentas yra kur kas svarbesnis net už mitybą? Atsakymas – vanduo! Tai yra bene svarbiausias puikios sveikatos šaltinis, tikriausiai žinote, jog vanduo yra mūsų organizmo pagrindinis cheminis komponentas – jo žmogaus kūne yra net 60 – 70%. Kodėl...

Read More
Net ir sveikas maistas nepadės sulieknėti, jei negeriate vandens!

Bėgiojimo nauda

Bėgimas – itin naudingas fizinis užsiemimas. Pirmiausiai, bėgimas – vienas geriausių būdų išeikvoti suvartotas kalorijas, taip kontroliuojant savo svorį bei didinant pasitikėjimą savimi. Bėgimo metu dirba visos pagrindinės žmogaus raumenų grupės, taigi – treniruojamas visas kūnas. Bėgiojimas gerina bendrą žmogaus sveikatos būklę – didina ištvermę, stiprina imunitetą, gerina miego kokybę....

Read More
Bėgiojimo nauda

Antsvoris ir nutukimas – baisiausių ligų pranašai?

Siekiant sveikos gyvensenos labai svarbu suprasti jog kiekvienas žmogus turi individualų maistinių medžiagų ir kalorijų poreikį, atsižvelgiant į kiekvieno iš jų fiziologinius duomenis (lytį, amžių, ūgį, svorį bei fizinį aktyvumą). Kuomet organizmas įsisavina visas jam reikalingas maistines medžiagas optimaliu santykiu bei kiekiu, nutukimo grėsmė stipriai sumažėja, tačiau neretai norėdami patenkinti...

Read More
Antsvoris ir nutukimas – baisiausių ligų pranašai?

Vienas naudingiausių džiovintų vaisių – Goji uogos!

Džiovinti vaisai yra puikus užkandžio pasirinkimas, nors neretai jų sudėtyje nemažą dalį sudaro cukrus, tačiau tai kompleksinis naudingų maistinių medžiagų šaltinis. Vienas geriausių pavyzdžių – Goji uogos, kurios pasižymi itin vertinga maistine sudėtimi, jose gausu amino rūgščių, B, C grupės vitaminų, taip pat antioksidantų, kurie iš organizmo pašalina laisvuosius radikalus,...

Read More
Vienas naudingiausių džiovintų vaisių – Goji uogos!

Ar užtenka skaičiuoti kalorijas?

Dauguma žmonių norėdami subalansuoti mitybą ar atsikratyti kelių nepageidaujamų kilogramų, pirmiausiai ima skaičiuoti kalorijas. Logiška galvoti jog kalorijų apribojimas padės pasiekti norimo rezultato, tačiau kalorijų skaičiavimas, neapibrėžia maisto, kurį valgome kokybės. Sveika bei subalansuota mityba, tai procesas kurio metu organizmas gauna visas jam reikalingas maistines medžiagas (angliavandenius, baltymus, riebalus) pakankamais...

Read More
Ar užtenka skaičiuoti kalorijas?

Gazuoti gaivieji gėrimai

Tikriausiai esate girdėję, jog vienoje skardinėje gazuoto gėrimo yra net 10 šaukštelių cukraus, o tuo tarpu PSO (Pasaulinės sveikatos organizacijos) rekomendacijomis iš cukraus žmogus turėtų gauti mažiau nei 10% visos paros energijos, t.y ne daugiau kaip 6 šaukštelius. Didelis cukraus suvartojimas gali privesti prie širdies ligų, nutukimo ar diabeto. Gazuotuose...

Read More
Gazuoti gaivieji gėrimai

Baltyminis maistas itin naudingas mūsų organizmui

Baltymai – viena svarbiausių žmogaus organizmo sudedamųjų dalių, kurie veikia kaip statybinė medžiaga, atkurianti bei pakeičianti pasenusias ląsteles, padedanti vykti svarbiems gyvybiniams procesams. Jei žmogus vartoja nepakankamai baltyminio maisto gali atsirasti įvairūs uždegimai, nusilpti imunitetas, dingsta atsparumas įvairioms ligoms. Tačiau per didelis baltyminio maisto vartojimas mūsų sveikatą gali veikti neigiamai...

Read More
Baltyminis maistas itin naudingas mūsų organizmui

Avižų nauda

Kartu su maistu mes privalome gauti pagrindines maistines medžiagas, tokias kaip angliavandeniai, riebalai ir baltymai. Tačiau organizmo gyvybiniams procesams taip pat svarbūs ir mineralai bei vitaminai, o geriausias būdas jais papildyti organizmą rinktis natūralius jų šaltinius, pavyzdžiui – avižas, kuriose gausu vitaminų B1, B2, PP, C taip pat ir mineralinių...

Read More
Avižų nauda

Jūsų komentarai