8 riebalus deginantys produktai, kurie padės numesti svorio!

Kai kurie maisto produktai turi labai aukštą termogeninį poveikį, tai – procesas, kurio metu kūnas geba sudeginti itin didelį kalorijų kiekį, o kuo daugiau kalorijų sudeginama, tuo daugiau pagaminama šilumos. Būtent šilumos gamyba skatina riebalų ir kalorijų sudeginimą! Vartodami aukšto termogeninio poveikio produktus – jūs galite išeikvoti daugiau energijos, kurios...

Read More
8 riebalus deginantys produktai, kurie padės numesti svorio!

Dietiniai kokteiliai – efektyvus būdas sulieknėti!

Pavasaris ir vasara yra idealiausias laikotarpis lieknėjimui! Šiltuoju sezonu daugybę vitaminų bei mineralinių medžiagų be jokio vargo galime įsisavinti vartodami natūralius produktus – įvairias daržoves, vaisius bei uogas. Puikiausias būdas gauti visų reikalingų maistinių medžiagų bei vitaminų – trinti dietiniai kokteiliai! Šie kokteiliai ne tik suteikia energijos, bet ir aprūpinqa...

Read More
Dietiniai kokteiliai – efektyvus būdas sulieknėti!

Kaip sulieknėti – pagreitinant medžiagų apykaitą?

Žmogaus organizmui būtina gauti energijos, kuri reikalinga pagrindinėms gyvybinėms funkcijoms, tokioms kaip kvėpavimas, virškinimas, įvairių organų veikla. Minimalus reikalingas kalorijų kiekis, užtikrinantis organizmo gyvavimą, esant ramybės būsenoje vadinamas bazine medžiagų apykaita (angl. BMR – Basic Metabolic Rate). Bazinė medžiagų apykaita sudaro apie 60 – 70% visų kalorijų deginimo, kiti 20%...

Read More
Kaip sulieknėti – pagreitinant medžiagų apykaitą?

Paprasta sveikos mitybos paslaptis – valgykite viską!

Skirtingais gyvenimo etapais mityba išlieka vienu svarbiausių geros sveikatos faktorių. Itin didelę reikšmę sveika mityba turi moterims, kadangi maisto pasirinkimas gali įtakoti jų vaisingumą, padėti suvaldyti patiriamą stresą, o vyresniame amžiuje netgi palengvinti menopauzės simptomus! Subalansuota mityba pirmiausiai reiškia pakankamais kiekiais bei optimaliu santykiu gaunamas maistines medžiagas. Tačiau dauguma moterų, nežinodamos...

Read More
Paprasta sveikos mitybos paslaptis – valgykite viską!

Kaip numesti svorio, suvartojant įprastą kalorijų kiekį?

Norint subalansuoti mitybą – labai svarbu gaunamas maistines medžiagas bei kalorijas paskirstyti paros mitybos racione. Suaugusiam žmogui rekomenduojama valgyti 3 – 4 kartus per dieną, gaunamą energiją paskirstant tokiomis proporcijomis: pusryčiams skiriant 25% paros energinės vertės; priešpiečiams – 15%; pietums – 35%. Antrojoje dienos pusėje suvartojamų maistinių medžiagų bei kalorijų...

Read More
Kaip numesti svorio, suvartojant įprastą kalorijų kiekį?

Kada geriausiai valgyti, siekiant nepriaugti svorio?

Sveikas maistas turi didelę įtaką sveikatai bei kūno sudėjimui, tačiau ne mažiau svarbu – atkreipti dėmesį į paros laiką. Organizmui įpratus gauti maistą tuo pačiu paros metu, artėjant valgymo laikui, atsiranda apetitas, pradeda skirtis virškinimo sultys, kuriose esantys fermentai skaido baltymus, riebalus, angliavandenius bei kitas maistines medžiagas, todėl pavalgius maistas...

Read More
Kada geriausiai valgyti, siekiant nepriaugti svorio?

Kodėl nepavyksta numesti svorio?

Tam, kad numestumėte svorio, rekomenduojama išeikvoti daugiau kalorijų, negu suvartojate, kitaip tariant – sukelti kalorijų deficitą. Dažnai siekiant greito bei efektyvaus rezultato kardinaliai sumažinamas kalorijų skaičius, bei padidinamas fizinis krūvis. Būten tai gali būti priežąstis, kodėl susiduriate su sunkumais mesdami svorį. Kuomet žmogus pradeda negailestingą kalorijų eliminavimą iš savo mitybos...

Read More
Kodėl nepavyksta numesti svorio?

Skaičiuokite maistines medžiagas!

Didžiausia klaida, lemianti nesėkmingą svorio metimą yra dėmesio sutelkimas į veiksnius, kurie turi nedidelį poveikį svoriui, pavyzdžiui kalorijų skaičiavimas, neatsižvelgiant į maistinių medžiagų kiekį maiste. Tokią klaidą daro didelė dalis žmonių, užsimojusių atsikratyti nereikalingo svorio, nusprendę išbraukti tam tikrą kalorijų skaičių iš savo mitybos raciono. Svarbu žinoti, jog kalorijos nėra...

Read More
Skaičiuokite maistines medžiagas!

Kiaušinio sudėtis

Kiaušiniai yra vienas maistingiausių produktų, kurių sudėtyje yra beveik visų žmogaus organizmui reikalingų maistinių medžiagų, mineralų bei vitaminų – gaminančių energiją kūno ląstelėse, reguliuojančių smegenų, nervų, sistemos veiklą, bei medžiagų apykaitą., taip pat ir omega – 3 riebiųjų rūgščių, itin svarbių žmogaus organizmui. Kiaušiniai laikomi vienu geriausių baltymų šaltinių! Vidutinio...

Read More
Kiaušinio sudėtis

Maistingesnis pasirinkimas

Pavasaris – puikus metas pradėti gyventi sveikiau, dauguma žmonių būten šiltuoju sezonu ima atidžiau rūpintis savo išvaizda bei savijauta. Lengvai atsikratyti keletos kilogramų bei jaustis energingesniems galima pakeičiant įprastus – kaloringus produktus maistingesniais, mažiau kalorijų turinčiais produktais. Pavyzdžiui rinkdamiesi garnyrą, įprastą bulvių košę pakeiskite – trintais kalafijorais! Ši daržovė turi...

Read More
Maistingesnis pasirinkimas

Natrio įtaka organizmui

Natris – elementas, kuris jungdamasis su chloru sudaro natrio chloridą – valgomąją druską. Šis elementas yra būtinas žmogaus organizmui, tačiau itin nedideliais kiekiais. Natris padeda palaikyti skysčių pusiausvyrą, kontroliuoja nervų sistemos funkcijas. Kadangi mūsų organizmas pats druskos nepasigamina ir nekaupia, jos privalome gauti su maistu. Tačiau labai svarbu – neviršyti...

Read More
Natrio įtaka organizmui

Vandeningi produktai

Tikriausiai visiems žinoma, jog vanduo yra pagrindinis mūsų organizmo komponentas, reikalingas organizmo gyvybinėms funkcijoms. Kiekvienas žmogus turi gauti individualų vandens kiekį, tačiau neretai skysčių išgeriama kur kas mažiau, negu rekomenduojama. Papildyti trūkstamas skysčių atsargas organizme galima ne tik geriant vandenį, nemažą jo kiekį gauname ir su maistu! Beveik visų maisto...

Read More
Vandeningi produktai

Jūsų komentarai