Desertas, kuriuo mėgautis galite iki soties – neįtikėtina želatinos nauda sveikatai!

Desertas, kuriuo mėgautis galite iki soties – neįtikėtina želatinos nauda sveikatai!

Geriausias vasaros desertas, gaivus, vėsinantis bei svarbiausiai – nekaloringas! Natūralios, augalinės želatinos želė su vaisių gabaliukais, vienoje porcijoje yra tik 74kcal! Itin lengvai pagaminamas desertas, kuris teikia neįtikėtina naudą organizmui!

  1. Naudinga odai

Želė sudėtyje yra natūralių amino rūgščių, kurios teikia naudą odai. Jos skatina naujų ląstelių susikūrimą, padeda išvengti senėjimo požymių, be to želė paspartina kolageno gamyba organizme.

  1. Padeda išlaikyti sveiką kūno svorį

Želė yra itin nekaloringas produktas, skirtingai nuo kitų saldžių produktų, kurių sudėtyje – gausu cukraus. Todėl mėgaudamiesi žele, neprivalote jaudintis dėl papildomų kilogramų.

  1. Padeda stiprinti imunitetą

Želė yra pakankamas kiekis angliavandenių bei vitamino B, todėl padeda stiprinti imunitetą, žele – puikus pasirinkimas po intensyvios treniruotės, ar tuomet, kai norisi ko nors saldaus.

ko nors saldaus.

  1. Padeda sumažinti blogojo cholesterolio kiekį

Visi žinome, jog per didelis cholesterolio kiekis organizme, ilgainiui padidina įvairių širdies ligų ar net širdies priepuolio riziką. Želė padeda mažinti blogojo cholesterolio kiekį, ir padidina gerojo cholesterolio kiekį organizme. Tai – puikus būdas sumažinti širdies ligų riziką.

  1. Padeda sąnariams

Želė yra pagaminta iš natūralios želatinos, kuri prisideda prie sklandaus sąnarių darbo, apsaugo nuo artrito, be to, želė padeda sumažinti uždegimą, kurį sukelią sąnarių skausmai!

Gamybos aprašymas:

  1. Į nedidelį puodą įpilkite 2 stiklines vandens (500ml), ir 4 šaukštelius želatinos.
  2. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite apie 2 minutes, maišydami – įsitikinkite, kad želatina visiškai ištirpo.
  3. Pridėkite šaukštelį medaus, jei norite saldžiau – dėkite apie 3 – 4 šaukštelius medaus, maišykite kol medus ištirps.
  4. Į formą ar indą, kuriame šaldysite žele supilkite apie 1/3 turimo skysčio, įdėkite indą į šaldytuvą ir palaikykite 10 – 15 min.
  5. Tuo tarpu supjaustykite vaisius, kuriuos dėsite į žele.
  6. Išimkite indą su žele iš šaldytuvo and paviršiaus sudėkite Jūsų pasirinktus vaisius.
  7. Tuomet ant viršaus užpilkite likusį mišinį, įdėkite į šaldytuvą ir šaldykite kol želė taps standi.
  8. Kai želė sukietės – supjaustykite ją gabaliukais.

Patiekalo maistingumas: