5 Produktai lėtinantys medžiagų apykaitą, bei trugdantys numesti svorio

5 Produktai lėtinantys medžiagų apykaitą, bei trugdantys numesti svorio

Tikriausiai esate girdėję apie produktus, kurie natūraliai pagreitina medžiagų apykaitą, padėdami lengviau numesti svorio. Tai ką geriate, pavyzdžiui – žalioji arbata, ar tai ką valgote, pavyzdžiui – aštrus maistas iš tiesų prisideda prie greitesnės medžiagų apykaitos. Tačiau labai svarbu žinoti ne tik tuos produktus, kurie paspartina, tačiau ir tuos kurie lėtina ar netgi stabdo medžiagų apykaitos procesus, trugdydami numesti svorio. 

Baltieji miltai

Balta duona, įvairūs makaronai iš tiesų yra vieni mėgstamiausiu bei skaniausių patiekalų daugėlio žmonių tarpe, tačiau panagrinėkime pagrindinį jų sudedamąjį komponentą – miltus. Baltieji miltai yra ne kas kita kaip apdoroti kviečiai, o juos apdorojant dingsta visos naudingos savybės – skaidulinės medžiagos, antioksidantai. Gaunamas patrauklus ir skanus produktas, tačiau neturintis jokios maistinės vertės. Baltieji miltai turi labai nedidelę dalį skaidulų arba iš viso jų neturi, todėl medžiagų apykaita natūraliai sulėtėja, kadangi organizmas kviečių miltus įsisavina daug greičiau negu pilno grūdo produktus, organizmas virškindamas kviečių miltus netenka progos sudeginti daugiau kalorijų, todėl metabolizmo lygis – itin sumažėja.

Jautiena

Renkantis mėsa svarbu atkreipti dėmesį ne tik į jos liesumą, tačiau ir į informacija kokiu pašaru buvo šeriamas gyvūnas. Gyvūliai šeriami pašarais, o ne žole gali turėti sveikatai žalingų antibiotikų, kurie kenkia gerosioms žarnyno bakterijoms, toks bakterijų pokytis žarnyne gali koreliuoti į svorio padidėjimą. Todėl rinkitės gyvūlių, kurie buvo šeriami žole mėsa, kaip galima dažniau.

Pesticidai vaisiuose bei daržovėse

Vaisiams bei daržovėms naudojami tam tikro tipo fungicidai, kurie apsaugo vaisius bei daržoves nuo augalų ligas sukeliančių grybų, mokslinių tyrimų eigoje buvo susieti su svorio augimu. Būtent todėl rekomenduojama pirkti ekologiškus vaisius bei daržoves, siekiant apriboti sąlyti su pesticidais bei blogosiomis bakterijomis, taip pat būtina nuplauti visus vaisius bei daržoves prieš vartojimą.

Gazuoti gaivieji gėrimai

Paprastai tokių gėrimų sudėtyje yra didelis kukurūzų fruktozės sirupo kiekis, kuris siejamas su vadinamuoju ,,metaboliniu sindromu“, didinančiu riziką susirgti diabeto, širdies ligomis. Šis saldiklis randamas daugėlyje perdirbtų maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų, jis yra pigus, todėl plačiai naudojamas pramonėje. Cukrus – bet kokia forma yra tiesiogiai siejamas su lėtėjančia medžiagų apykaita, o minėtas kukuruzų sirupas gali sukelti nutukimą, dėl staigaus poveikio metabolizmui.

Omega – 6 riebiosios rūgštys

Tikriausiai girdėjote jog omega – 3 bei omega – 6 riebiosios rūgštys naudingos sveikatai. Tačiau vertėtų panagrinėti šią temą plačiau, atskirai šios riebiosios rūgštys naudos teikia mažai, čia – svarbiausias jų tarpusavio santykis. Tačiau dažnai maisto produktai turi itin aukštą omega – 6 riebiųjų rūgščių kiekį, ir itin mažą omega – 3 riebiųjų rūgščių kiekį, pastarosios siejamos su svorio mažėjimu, tuo tarpu per didelis procentas omega – 6 riebiųjų rūgščių prisideda prie medžiagų apykaitos letėjimo, ir mūsų suvartojamus angliavandenius greičiau paverčia riebalais, todėl siekiant numesti svorio – itin svarbu gauti optimalų omega – 3 bei omega – 6 riebiųjų rugščių santykį, apie šias riebiąsias rūgštis daugiau skaitykite – čia

Jūsų komentarai